top of page

Cristina García Baylo, nova directora de comunicació de BIOSCICAT

El nou nomenament respon a l'estratègia de creixement de l'entitat científica *BIOSCICAT, i a la seva aposta per la sensibilització social per a aconseguir un impacte directe en la ciutadania, a més de treballar activament la incidència política per a enfortir legislativa i pressupostàriament les polítiques públiques en matèria de conservació de la biodiversitat.

García *Baylo és periodista i assessora de comunicació amb una llarga trajectòria professional i experiència en mitjans de comunicació en línia i offline i en gabinets de comunicació.


Madrid, 6 de juny de 2018Bioscicat, la Societat Catalana de Ciències per a la Conservació de la Biodiversitat, ha nomenat Directora de Comunicació i Incidència Política a la periodista Cristina García Baylo.

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra, té una àmplia experiència en mitjans de comunicació havent passat per RNE, Onda Cero, Antena3tv, Canal 9tv, Europroducciones, Ràdio Espanya, Ràdio Veu i Punt Ràdio com a responsable de les relacions amb els diferents partits polítics.

Després d'anys exercint el periodisme fa un salt a la comunicació política on treballa amb José Luis Rodríguez Zapatero, Alfredo Rubalcaba, Jesús Caldera i Pedro Sánchez entre altres.

En l'àmbit de la comunicació i de la gestió d'oficines de premsa ha estat Directora de Comunicació i Incidència Política de l'organització Pla International, cap de premsa en la Secretaria Autonòmica i de Relacions Institucionals del PSOE, Directora de Comunicació d'IDEES per al progrés i de la Fundació Espanyols pel Món, a més d'haver assessorat en comunicació a empreses i càrrecs polítics i institucionals.


Compromesa socialment, té gran experiència en el tercer sector i ha participat en el desenvolupament i implementació de diferents causes solidàries relacionades amb els Drets Humans.


La incorporació de Cristina García Baylo a BIOSCIAT respon a la necessitat d'enfortir una estratègia inèdita que llança aquesta entitat científica: la seva finalitat és reorientar el pensament social cap a una cultura de respecte per la naturalesa i per totes les formar de vida, de tal manera que allargo termini es creï una actitud individual i col·lectiva que arribi a convertir-se en un senyal característic i identitari de la nostra societat. Per a això es pretén articular fórmules de comunicació innovadores, com per exemple la producció de documentals i produccions cinematogràfiques orientades al gran públic.


Cristina García Baylo es fa càrrec a més d'un ampli departament que inclou la gestió de l'oficina de premsa, les relacions amb els mitjans de comunicació en línia i offline, el llançament de campanyes a través dels mitjans de comunicació, de conferències i informes científics, a més de treballar perquè Bioscicat com a entitat científica influeixi en les polítiques públiques, facilitant canvis de regulació legislativa i una major assignació de recursos públics per a la conservació de la biodiversitat.


501 views
bottom of page