top of page

BISOCICAT a la 'First Lego League'


BIOSCICAT és convidada per la 'First Lego League per a impartir una conferència sobre evolució biològica i robòtica.


Dissabte passat 4 de febrer va tenir lloc a Catalunya una nova edició de la First Lego League, un dels fenòmens educatius i culturals que amb més força han emergit en el panorama educatiu internacional i que arrossega a milers d'alumnes i membres de la comunitat educativa mundial.


Implica més de 250.000 joves de tots ells, agrupats en 29.000 equips, que competeixen per desenvolupar els seus propis projectes a través dels quals han d'afrontar reptes científics concrets des de l'enginyeria robòtica. La finalitat última és la d'incentivar entre la joventut el pensament imaginatiu i creatiu, els valors propis de la ciència i el treball crític i en equip, aproximant i implicant les generacions futures en les problemàtiques amb les quals s'enfronta la comunitat científica actual. 80 paísos. La FLL es desenvolupa en [Més informació sobre els valors de la *FLL].


La present edició (2017) de la First Lego League s'ha desenvolupat sobre l'eix temàtic del món animal i la seva relació amb el benestar humà. Per això, l'organització de la FLL va convidar a BIOSCICAT a dur a terme una presentació que acostés als joves participants, famílies i professors als valors d'admiració i respecte pel món biològic.


En aquest marc, i davant les 1500 persones que van assistir al congrés, es va projectar “Wild Engineering” (Enginyeria salvatge), l'avantprojecte de documental en el qual es relata la històrica inspiració que ha trobat l'home en la naturalesa i en els models biològics per a desenvolupar el seu propi coneixement i avançar a millorar el seu benestar. Es tracta d'un veritable homenatge al laboratori de la naturalesa i l'enginy i perfecció que resideix en totes les formes, mecanismes i processos que governen els ecosistemes i la biologia de cada espècie.


La projecció es va acompanyar d'una intervenció del vicepresident de Bioscicat (David Rocamora), qui va convidar als joves enginyers assistents al fet que siguin, en el dia de demà, ambaixadors i defensors del món natural:“Vosaltres, des de l'enginyeria i la robòtica, des d'allà on estigueu el dia de demà, sereu qui millor podrà comprendre el coneixement i al saviesa acumulada per la naturalesa a través de totes les espècies biològiques.
En els seus genomes es troben escrits els secrets de les solucions que la naturalesa ha trobat, assajat i perfeccionat durant 3000 milions d'anys per a afrontar els reptes de la vida en la terra.
Per això, vosaltres, que estudiareu els models naturals com els més perfectes que es puguin concebre, comprendreu millor que ningú la importància de conservar la major font de coneixement de la qual disposa la humanitat: la Naturalesa.
Set vosaltres qui faci que no es perdi ni una sola espècie biològica, ni un només dels llibres que integren aquesta biblioteca infinita del coneixement”

230 views
bottom of page