top of page

El dia més trist: la vida, plora la mort d'Eduard Punset

Paradoxalment avui, en el dia internacional de la Diversitat Biològica, el dia en què celebrem la vida, hem conegut la defunció d'Eduardo Punset.
Més encara, la seva mort, ha marcat el dia més trist de la nostra breu vida: aquest és el moment més dolorós des del naixement de BioSciCat.


Avui rendim el nostre més sincer homenatge a Eduardo Punset, el millor aliat amb el qual ha comptat BioSciCat per a portar el missatge de la naturalesa i de la vida a tota la societat.


En els últims anys hem tingut l'orgull i la sort de compartir amb ell la producció de “Someretes al Cap” (Somiant Someretas), l'últim treball en el qual va participar Eduard Punset.


“Someretas al Cap” és una pel·lícula-documental que recorre a la narrativa i el llenguatge cinematogràfic en un intent per crear una estratègia que permeti acostar la naturalesa a tota la societat, sense excepció, per a emocionar-la i comprometre-la. La pel·lícula funda un univers màgic per a narrar una història bella i commovedora que el destí va crear entrellaçant capritxosament l'existència de petites criatures, i grans homes, entre les quals es troba la infància d'Eduardo Punset.


Com recorda Guillermo García, Director del film i membre de BioSciCat, “no és que trigarem temps a tornar a donar amb un algú com Punset, és que no tornarem a veure a ningú igual: era irrepetible. Eduardo posseïa una intel·ligència desbordant, però al seu torn subtil i d'una sensibilitat extrema. Posseïa un poder seductor màgic, capaç d'obrir-nos portes i dimensions de pensament en la nostra ment que no haguéssim pogut ni tan sols imaginar que existien. Era senzillament únic. No podrem oblidar la veritat demolidora i hipnotitzadora de la seva mirada, i de les seves mans.”


L'equip de BioSciCat que ha participat en la producció de la pel·lícula, hem tingut la sort de poder descobrir que, tota aquesta sensibilitat que posseïa, així com aquesta manera original de comprendre la nostra posició en el món i la nostra relació amb els altres, tenia el seu origen en la relació que va mantenir en la seva infància amb la naturalesa: “He après més dels animals que dels homes”, va arribar a afirmar.


Ha estat un regal per a tots nosaltres haver compartit amb Punset el rodatge de “Someretasal Cap”, el seu últim llegat intel·lectual, a través del qual ens ha revelat aquest aspecte de la seva biografia més íntim i desconegut: la seva infantesa, i la seva relació amb els animals i la naturalesa, que marcarien i guiarien per sempre el seu pensament.


Des de BIOSCICAT volem homenatjar la figura de Punset, un home d'una saviesa desbordant i un referent moral i intel·lectual insubstituïble en els grans temes de la nostra societat, i singularment en la lluita la naturalesa i en la necessitat d'estimar i respectar totes les formes de vida.


La pel·lícula “Someretes al Cap” és el llegat final que ens deixa EDUARDO PUNSET:68 views
bottom of page