top of page

1r Simposi Ibèric Sobre Conservació d'Ecosistemes Fontinals


El mes vinent de juny la ciutat de Barcelona acollirà el Primer Simposi Ibèric sobre Conservació d'Ecosistemes Fontinales (SICEF19).


El Simposi es convoca amb la finalitat de constituir un fòrum d'intercanvi de coneixement i de debat que integri a lasadministracionespúbliques, gestors i a tots els agents implicats en la seva conservació (científics, tècnics, grups ecologistes, propietaris), i que al mateix temps es consolidi com una plataforma des de la qual promoure una estratègia urgent per a la conservació dels ecosistemes fontinales des de totes les perspectives i escales territorials.


Aquest primer simposi prestarà una atenció singular a la conservació d'ecosistemes fontinalesen espais naturals mediterranis, els quals alberguen els més rellevants sistemes de fonts i deus naturals de la península ibèrica i de l'arxipèlag balear.

El simposi tindrà lloc els pròxims dies 10, 11 i 12 de juny en l'edifici de la Pedrera (Casa Milà) i el Palau Robert de la Generalitat de Catalunya.

 

El Primer Simposi Ibèric sobre Conservació d'Ecosistemes Fontanales (SICEF) es troba dedicat i ret homenatge a Ramon Margalef i López (1919-2004), precursor de l'ecologia aquàtica i un dels científics més rellevants del segle XX, en la commemoració del primer centenari del seu naixement.

 

Està organitzat per la Societat Catalana de Ciències per a la Conservació de la Biodiversitat (BioSciCat) amb la col·laboració de la FundacióCatalunya – La Pedrera, i compta amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Fundació Biodiversitat, així com de la Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat de Catalunya.


L'impuls del SICEF19 s'emmarca en el Programa Fonts Naturals de BioSciCat.
[Anar a la pàgina web del SICEF '19]

bottom of page